За жените, мъжете и още нещо …

Още ли са на мода модните списания?

Какво ще се случи, ако източниците ни за модни новини излязат от мода???

Днес изведнъж ме осени този въпрос. Ставаме свидетели на израстването на едно ново и различно поколение, което все по-рядко посяга към хартиени носители. Виждаме как вестниците малко по малко замират и предстои да видим колко ли още ще издържат, докато масово не изчезнат. Книгоиздаването все още върви, макар там също да има проблеми и неуредици за решавана, отстрани изглежда, че издателите се справят с външния натиск. Дано да не се заблуждавам…

А модните списания?

originalАз си купувам модни списания и с удоволствие ги чета и разглеждам. Действа ми релаксиращо. Това е любимият ми начин хем да си почивам, хем да съм в крак с модните новини. Съзнавам обаче, че потребителите от мой тип все повече намаляват и отстъпваме място на онези, които четат всичко от екран. Те са, които предпочитат онлайн изданията и модните сайтове. Не им се дават 2-3 лв. за хартиено списание или просто нямат навика за подобен разход. Същевременно от личен опит мога да ви кажа, че печатните издания на всяко списание съдържат по-качествена информация в сравнение с наличната на сайтовете им. За да го разбереш обаче трябва да имаш достъп и до двете, както и да ги прегледаш поотделно поне отгоре-отгоре.

Тенденцията е обаче е следната… модните списания все повече излизат от мода. Въпрос на време е, докато някои от тях преминат изцяло на онлайн формат. Не ми се иска да звуча песимистично, но ми изглежда, че натам сме се запътили. Далеч не ми харесва тази опция и се надявам да греша, но осъзнавам, че българският пазар е много тесен в това отношение, а печатът е скъпа услуга. Аз обаче, докато все още имам право на избор, предпочитам да чета на хартия!