За жените, мъжете и още нещо …

От мен зависи как ще протече денят ми

baloonОпределено! Всичко зависи от мен. Е, вярно е, че понякога нещото наречено Съдба ни изненадва като ни изпраща предизвикателства, но от значение е как ще ги възприемете и дали ще им позволите да развалят настроението ви.

Понякога наистина е трудно. Познатият сценарий – успивате се, изпускате транспорта си, закъснявате за работа, заливате се с кафе, условията на някой проект са променени в последния момент, чупите токче и така нататък… Случвало се е поне на половината от вас, нали? Е, какво да ви кажа… Понякога просто тези малки нелепи кризи ни съпътстват. Обаче, ако видите, че закъснявате и въпреки това вървите спокойно, ако се полеете с кафе и се разсмеете на висок глас, ако свалите и другата обувка и предприемете приключението да се приберете така, а може би просто се отбиете в първия магазин и си купите спонтанно нови обувки? Това не звучи ли като много по-добро развитие на деня ви.

Всичко е въпрос на вътрешна нагласа. Дори битова беда, която може да обърка всичките ви планове, може всъщност да се окаже приятно разнообразие в сивото ви и еднообразно ежедневие.

Посрещайте неволите с усмивка. Мислете по-философски и бъдете подготвени, че в този живот всичко може да се случи. Не забравяйте, че хората, близките ви и вие самата се измервате според делата си и начина, по който реагирате. Помнете, че понякога може за вас нещо да е драма, но пък околните могат да се забавляват дори и с най-досадната ситуацията. Просто се присъединете към тях и се научете да проявявате самоирония.