За жените, мъжете и още нещо …

Княгинята и Драконът

Ако ви се гледа нещо драматично, приказно, романтично и вълнуващо, то тази руска приказка е тъкмо за вас. „Той е Дракон“ ни връща в едно отминало време в северните, сковани от студ полета, когато снегът е постлял своята покривка по земята.

Поробено от страшен дракон, малко княжество трябвало да дава ужасна жертва. Невинни девойки бивали превръщани в кървав дар, изпращани с ритуална песен по води – зов за огненото чудовище. Но появил се храбрец, чиято любима била принесена като невеста на дракона, и без колебание тръгнал да я търси. Уви, открил убежището твърде късно, за да я спаси, но успял да убие звяра. За неговия кураж и сила започнали да се разказват легенди. В княжеството настъпили радостни дни, а изпращането на младоженките в лодки по езерото се превърнал в сватбен обичай.

Минават години и драконът е забравен. Настъпва ден, в който внукът Игор на Драконобореца иска за жена най-младата княгиня Мирослава. Князът е щастлив и народът се готви за сватба. Мира обаче не е във възторг, но се надява, че с времето ще обикне съпруга си. В сватбения дена по желание на бъдещия жених, в памет на неговия дядо Драконобореца, свитата му пее ритуалната песен, за да напомни, че именно родът му е донесъл мир и щастие на княжеството. Никой не възразява, защото от поколения драконът не се е появявал. Но този път ТОЙ се завръща по-страшен от всякога и отвлича Мира. И докато Игор тръгва на път да търси бъдещата си жена, княгинята, попаднала на мистериозно място, ще разкрие тайна, която ще я промени завинаги и ще я научи да обича.

Горещо ви препоръчвам да гледате тази очарователна и красива приказка, в която любовта надминава всички човешки представи.